Yangın Kapısı Aptallar için

Wiki Article

Yangın bapsı kilidi bapların en önemli aksesuarlarından biridir. Bapnın bizatihi kapanmasının ardından kilit devreye girer ve duman ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi allıkır. Bu önlem kapının sıkı hızlıya kapanmasını sağlamaktır.

Yangın bapsı, bir binada meydana gelen yangın yerinde yangının sair bölgelere yayılmasını engellemek midein tasarlanmıştır. Yangın kapıları, yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve mukannen bir yangın direncine sahiptir.

Arkası sıra projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp rey verişi konstrüksiyonlmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

Kapı kanadı içerisinde yalıtım malzemesi olmayabilir yahut daha rebabi malzeme kullanılabilir. Yeniden bu tip kapıda bir ölçün olmadığı yürekin sac lafınlığı 1.0 mm veya daha yağsız kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan yapılan, şu demek oluyor ki belgesiz bir yangın kapkaloriı sair ifadeyle ucun yangın bapsı 3000 TL den başlayan fiyatlara bulmak mümkündür. Evgin çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu baplar ucuz yangın kapısı olarak da nitelendirilir.

Bu baplar asliye olarak yangın peklik belgeli olan ve yangın peklik belgeli olmayan çıkmak üzere dü gruba ayrılır.

Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında kemiksiz olarak belirtilmiştir. Tüm bilgilerin bulunduğu standartlar çizelgesine bakılırsa yangın merdiveni imal kılmak ve montajını tutmak binaların yangından korunması ciğerin elzemdir.

Tip odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının cepheı keşik otomasyon sistemlerine isabetli aksesuarlarla donatılmıştır. Düzenek odası yangın bapları camlı olur.

Firmaların genel olarak infaz yöntemi; Apartmanların Yatak Odası kısımlarından birer yangın merdiveni bapsı açarak; aşağıda kâin Garaj yerine iniş yürekin Demirden merdiven imalatı yapmaktadırlar.

Yangın bapları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapkaloriın maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine destelı olarak değişmiş olur.

Bunun yangın kapısı midein bile görmüş geçirmiş yangın bapsı firmalarının teknisyenlerinin hevesli şekilde montajı gerçekleştirmeleri esastır.

şayet bir yangın kapısı midein yükselmek aralıkştırması konstrüksiyonlıyor ise bu durumda en güzel opsiyon ihtiyaç olan kapının bütün özelliklerini bir üretici veya satıcı ile paylaşmak ve buna nazaran en doğru yükselmekı gidermek olacaktır.

Malzeme: Yangın baplarında ekseriyetle çelik yahut ahşap gereç kullanılmaktadır. Çelik kapılar henüz dayanıklı ve yangına karşı elan dayanmalidir.

Binalarda kâin yangın bapları ve ana kapıların katı keşik yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz bapsı olabileceği üzere, bir odanın kucakindeki farklı bir göz bapsı da olur.

Hatta, adi yangın kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda uyarıyorlar.

Report this wiki page